Vad hände?

Ja det kan man sannerligen undra!

När jag senast skrev en rad på denna blogg så var temperaturen utanför fönstret 30 grader över nollan, Modo låg etta i elitserien och allt var frid och fröjd. Nog för att det var lite drygt tre månader sedan, men saker och ting har en outgrundlig förmåga att förändra sig! Modo kämpar nu för att slippa kriga i kvalserien mot bland annat ett hungrigt Leksand. Idag gick det vägen när Luleå fick dundersmisk med 5-0 och för första gången på ett par veckor så spelade Modo riktigt hyfsad hockey! I övrigt kan anmärkas att fyra av lagen som låg på topp fem för tre månader sedan nu kämpar om slutspelsplatser eller än värre; det säger en del om hur jämn serien är.

När det gäller Modo så har jag egentligen bara en sak att säga: Låt Zacke stå i buren! Inte för att han är elitseriens bästa målvakt (han är faktiskt inte ens nära), utan för att försvararna faktiskt börjar försvara när han står i kassen. Jag antar att de känner nåt sorts band till grabben som stått och öppnat dörren åt dem i en herrans massa säsonger, för de offrar sig, de kämpar, de sliter och de blockerar allt de kan komma åt när Zacke vaktar kassen!

Nu behöver Modo plocka in fem ytterligare poäng på någon av Timrå, SAIK, eller Brynäs och det är ingen lätt uppgift! Om de spelar som idag så lever hoppet om slutspel, men det kräver att något av tre ovanstående lag gör bort sig och börjar förlora ordentligt! Om Modo däremot spelar som de gjort under sista halvan av säsongen så handlar det om hålla undan för Rögle, grabbarna för Ängelholm är nämligen inte alls sugna på att kvala!

Nu ska korrespondent Eliasson förhoppningsvis lyckas hålla liv i bloggen in ytterligare några veckor, men jag lovar inget! Ha en fortsatt trevlig måndag era flockdjur!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0