AFL final och Springsteen-frossa

Då kör vi ett nytt blogg-pass!

Idag var det dags för en av de verkligt stora händelserna i Australiens sportkalender: AFL-final, landets motsvarighet till Super Bowl! AFL är ligan för Australian Rules Football, en mystisk blandning av fotboll och rugby... Efter fyrtio minuters spel hade åtta(!) spelare blivit burna av plan med brutna ben, hjärnskakningar och diverse andra skavanker. En av lirarna som envisades med att fortsätta spela trots skada hade en arm som hoppade ur led med jämna mellanrum men han tacklade på som om inget hade hänt.. tuffa pojkar det där! Hursomhelst så vann slutligen Hawthorn Hawks, tunga underdogs, över Geelong Cats med 115-89... kul att se men sporten i sig är inte lätt för en nordbo att förstå sig på!

Nu har er kära Australien-korrespondent en helkväll med Springsteen-musik framför sig! För tillfället dånar Lost in the flood ut genom laptopens något underdimensionerade högtalare. En fantastisk låt med obegränsade skatter av überpoetiska små textsnuttar!

Idag tittade jag på kockduellen i australisk tappning (dags att skaffa en hobby?)... gillar verkligen hur de har lyckats få in lite smygreklam i programmet! När en av deltagarna plockar upp en kycklingfilé ur kassen så säger programledaren: "From free-walking chicken, bashed and ready to cook, thank you very much Woolworths!"

Om ett par timmar är det dags för tidskval för morgondagens F1-lopp.. såg nyss på nyheterna att Mark Webber krashade redan på första träningen.. det var mindre populärt här i Australien kan jag lova! Jag tippar på en Massa-seger imorgon, tätt följd av Kovalainen!

Aftonbladet har en intressant nyhet idag, hör och häpna: MediaMarkt köper upp Elgigantens tv-apparater för att sälja i sina egna butiker. Efter att ha läst artikeln så dyker det upp två grejer i huvet på mig: 1. Det gamla ordspråket, "kan man inte slå dem så får man köpa upp dem". 2. Vad tusan gör Elgigantens VD på plats i varuhuset i Malmö?

Jag fick igår en kommentar från min gode vän Micke... svaret blir: Vi får väl se, men tre månader vore inte så illa!


Wikipedia..

God afton!

Idag har jag gjort en av de där små saker som lyser upp en tråkig dag.. det går till på detta vis: Man går in på http://www.wikipedia.se/ , (nej Andreas det går inte att använda till vetenskapliga rapporter och hemtentor), därefter skriver man in valfritt nyckelord som man tycker intresserar en... efter intressant läsning i första artikeln så upptäcker man att det finns en massa blåa understrukna ord i texten. AHA, Länkar! Sen börjar jakten på kunskap! Jag kan tamejtusan sitta i timmar och klicka mig från det ena ämnet till det andra. Här följer början på dagens sökning och vidareklick:

1. Backyard Babies
2. Andreas "Dregen" Tyrone Svensson
3. The Hellacopters
4. Nicke Andersson
5. Entombed

Så långt verkar ju allt ganska logiskt! Sen börjar det spåra ur... I listan över gångna bandmedlemmar i Entombed hittar jag ett namn som klingar lika bekant som Tequila på julafton: Orvar Säfström! Ni som sett den långhåriga pojken med polisongerna på filmkrönikan vet precis vem jag menar! Det visar sig att han har varit sångare och låtskrivare i Entombed.. högoddsare javisst men sökningen fortsätter... Eftersom jag nu var mätt på musik så valde jag:

7. 18 februari, då Orvar föddes...

Pang bom, plötsligt får man reda på att detta är den 49:e dagen i den gregorianska kalendern.. det återstår 316 dagar av året (317 under skottår)...

aha igen, en chans att lära sig när man började räkna efter den gregorianska kalendern, det får bli nästa klick! åhå, den kom inte till Sverige förrän år 1752! Den innebär att man har skottår om året är delbart med fyra, men inte jämna århundraden, om det inte är direkt delbart med 400! Därför var år 2000 ett skottår, men inte år 1800! Detta beror helt enkelt på att genomsnittsåret i planetsnurr mätt är 365,2422 dygn! Med detta genialiska räknesystem så slår det bara fel på ett dygn per 3236 år! Genius, Gregorius!

Nåja, det där får vara mitt bevis på vilken galet rolig grej Wikipedia faktiskt är! Nu är det upp till er att sätta igång att söka, om inte annat för att kunna glänsa vid nästa groggbord! Vem vill inte ligga med den som kan förklara uppkomsten av den gregorianska kalendern? I rest my case!

Från mej till dig, en riktigt god natt!


Statistik

Hockeyligan presenterade idag en av årets allra viktigaste hockeylistor: Tyngst och längst i årets elitserie! Resultatet var några minuters riktigt rolig läsning...

Noterbart 1: Modos Mattias Timander, gigantback är tyngst i elitserien med sina 107 kilogram! Ingen önskemotståndare i gyttjebrottning det där!

Noterbart 2:  Succéjunioren Victor Hedman är näst längst i eliten med massiva 196 centimeter (längst är lite oväntat BIF:s reservmålvakt!

Noterbart 3: Att placera dessa två välvuxna pojkar bredvid varandra skulle resultera i 384 cm och 199 kilo betongförsvar.. det skulle jag vilja placera ovanpå Weinhandl, den lille svikarn från Troja!

Ikväll handlar den om Frölunda - Modo. Även här kan man hitta ett par godbitar i statistiklistorna!

Noterbart 4: Frölunda har vunnit de tre senaste mötena med Modo.. things are about to change!

Noterbart 5: Modo har sedan 1999 spelat 54 matcher mot Frölunda och vunnit 27 av dessa.. ganska precis hälften det!

Noterbart 6: Modos nya norrman Mats Zuccarello Aasen har inlett riktigt bra i kedjan tillsammans med landsmannen Per-Åge Skröder. Dessa två lirare har skrapat ihop sju poäng på de inledande tre matcherna.

Sådär ja... nu får det vara nog med statistikfrossa för idag! Ha det fortsatt trevligt gott folk!

Nu har ni kommit rätt!

Hjärtligt välkomna ska ni vara till en "brand new" vardagsblogg. VD, creative writer, redigerare, administratör samt allt-i-allo och kaffedrickare är Peter Eliasson, antagligen en av världens bästa människor, tillika student och järnhandlare! Målet med bloggen? Njae, det måste väl vara att provocera och reta upp så många det nånsin går!


Med en ynka gnutta sunt förnuft bakom era onödigt tjocka pannben så har ni antagligen räknat ut att Modo Hockey barrikaderar en betydande del av mitt hjärta. Jag sjunger, dansar och skrattar när Modo vinner, och kryper ner i fosterställning och drömmer mig bort till en öde ö när Modo förlorar. Jag ska göra mitt bästa för att förmedla dessa känslor även till bloggen, utan att för dess skull låta hockey ta över allt. Det måste ju finnas plats för annat också!


Jag retar upp mig på saker i media och i vår omvärld.. det kommer ni att märka så småningom! En stor del av denna blogg kommer att dedikeras till att spy galla över nyheter och annat som man kan läsa, se, lyssna till osv. Om ni anser att jag verkar vara en vidrig person nu, läs denna blogg ett par veckor och säg sen hur det utvecklats...

Så med denna inledning hälsar jag er ännu en gång välkomna till bloggen som kommer att hålla er vakna i ren förtvivlan, räkna flodhästar på gatan, börja äta jordnötssmör till makaronerna och bli våldsamt betagna av Blondin-Bellas intelligenskvot!

På återseende gott folk!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0